Thaimassage i Eskilstuna: En avslappnande upplevelse för kropp och själ

16 juni 2023 Maja Bergman Lindberg
thaimassage i Eskilstuna

editorial

Thaimassage har blivit en allt mer populär massageform i Sverige de senaste åren. Med rötter från Thailand har denna massageform visat sig vara effektiv för att lindra muskelvärk och stress. I Eskilstuna finns ett flertal salonger som erbjuder thaimassage, men vad innebär egentligen denna massageform och vilka hälsoeffekter kan den ha på kroppen?

Vad är thaimassage?

Thaimassage är en traditionell massageform som har sitt ursprung i Thailand. Genom olika tekniker och rörelser masseras kroppen för att lösa upp spänningar och öka cirkulationen i kroppen. Thaimassage utförs oftast på en madrass på golvet där massören använder sina händer, armbågar, knän och fötter i olika rörelser. Under massagen kan massören använda sig av värmebehandlingar eller tänjningar för att öka effekten av massagen.

thaimassage i Eskilstuna

Vilka hälsoeffekter kan thaimassage ha?

Thaimassage har visat sig ha flera hälsoeffekter på kroppen. Genom massage får man en ökad cirkulation i kroppen vilket hjälper till att lösa upp spänningar och öka rörligheten. Massagen kan även ha en avslappnande effekt på både muskler och sinne, vilket kan vara särskilt användbart för personer med stress och ångest. Genom att massören även kan använda sig av andra tekniker såsom värmebehandlingar och tänjningar, kan massagen ge en djupare effekt på kroppen än vanliga massageformer.

Vad kan man förvänta sig på en thaimassage-salong?

På en thaimassage-salong i Eskilstuna kan man förvänta sig en avslappnad atmosfär där massören oftast bjuder på te eller annan dryck vid ankomst. Massören kommer sedan att instruera om vad som förväntas under massagen. För de som är nya att få en thaimassage är det viktigt att notera att massagen utförs med olja och att man därför kommer behöva klä av sig till någon grad. Dock är massören alltid försiktig med att skydda klientens integritet och endast den kroppsdel som masseras kommer att avslöjas. Thaimassage är inte en massageform som är smärtsam, även om det kan kännas ovanligt når massören går in på muskelknutor. Har man speciella önskemål vad gäller styrka eller rörelser ska man alltid tala om detta i förväg till massören. Massagen avslutas vanligtvis med en lättare massage på huvud och ansikte.

Viktigt att tänka på vid en thaimassage-massage

Även om thaimassage är en säker massageform, är det viktigt att välja en salong som har utbildade massörer. På denna professionella salonger använder man även vanligtvis oljor och andra produkter som inte innehåller farliga ämnen. Ytterligare en viktig faktor att tänka på är hur pass avslappnad man själv är. Om man har en ansträngd och stressig period i livet, kan en massage vara en god idé att påbörja, men om man är i dåligt hälsotillstånd och inte mår bra, är det ofta bättre att inte genomföra en massage.

Läs mer här: https://www.magnoliamassage.se/vara-tjanster

Fler nyheter